Roadforce Balanceren

Het balanceren van wielen doen wij met de nieuwste HunterGSP9700 Road Force Touch machine welke naast het conventioneel balanceren ook de krachtvariatie in de band kan meten en waar nodig kan corrigeren. 

Wat is Roadforce balanceren?

Roadforce balanceren is een unieke methode met wereldwijd patent die door middel van een aandrukrol op de band met 680 KG gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band en of velg controleert en hierover advies uitbrengt. Tevens geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band , of deze op de juiste manier is geplaatst of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor minimale rolweerstand en minimaal gebruik van corrigerende gewichten. 

Straighttrack metingen

Naast deze Roadforce methode heeft de Hunter heeft ook een Straighttrack® meting , die aangeeft of de structuur van de band ervoor zorgt dat de auto naar links of naar rechts trekt en vertelt ons waar dit wiel geplaatst moet worden op de auto om deze zo goed mogelijk te laten rijden. 

Opspanning van de wielen

Om een wiel op de meest secure wijze te kunnen balanceren moet het wiel op de machine worden geplaatst zoals die ook op de auto gemonteerd is. De opspanning van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met een 4 of 5 punts taatsflens. Hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceer as. De opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig wordt gedaan.

Een superstrakke en betere rij ervaring met dezelfde velgen en banden , u rijdt na het balanceren met de Hunter GSP 9700 over een vliegend tapijt.

Wanneer Roadforce balanceren?

Veel auto`s hebben last van trillingen in het stuur, in de auto of trillingen bij een bepaalde snelheid ook al zijn de velgen recht en banden (als) nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden die met normaal balanceren niet worden opgemerkt. De Hunter Roadforce meting zorgt ervoor dat we deze fout kunnen opsporen in de band of de velg en deze hierna in de meeste gevallen kunnen corrigeren.