Hoe het allemaal begon

Op 1 november 1965 opende de heer Andre van der Wagt voor het eerst zijn deuren op de Heereweg in Lisse. Een pand gelegen naast het toenmalige politiebureau. De heer van der Wagt had al een achtergrond in de bandenwereld als vertegenwoordiger in bandenapparatuur.

In 1972 heeft de heer van der Wagt een pand gekocht op de Heereweg 279 naast de karakteristieke Agathakerk van de familie Segers welke het tot die tijd gebruikte als bollenschuur. Direct werden er wat kleine verbouwingen doorgevoerd.

In 1978 is de heer van der Wagt rigoureus aan het verbouwen gegaan en zijn zowel de garagedeuren als de binnenkant van het pand zo verbouwd dat het voldeed aan de eisen van een gecertificeerd bandenservice bedrijf.

In de tachtiger jaren was van der Wagt Bandenservice een van de grootste Koni schokdemper service center van Nederland. In die tijd waren de schokdempers onder de meeste auto’s van dusdanig slechte kwaliteit dat veel mensen besloten om er Koni schokdempers onder te zetten. Deze stonden voor een beter weggedrag en veiliger op weg. De hedendaagse auto’s zijn veel beter en schokdempers worden dan ook bijna niet meer vervangen. 

In 1987 is de tweede generatie in het bedrijf toegetreden, Patrick van der Wagt. In 2001 heeft Patrick het bedrijf van de heer van der Wagt overgenomen. Wat niet betekende dat de heer van der Wagt niet meer bij het bedrijf betrokken was, tot en met 2019 was de heer Van der Wagt nog bijna dagelijks betrokken bij het bedrijf. 

Vandaag de dag staat van der Wagt Bandenservice nog steeds voor de kernwaarden waar het allemaal mee is begonnen: Kwaliteit, eerlijkheid en aandacht voor de klant.

Per augustus 2011 is het bedrijf verhuisd naar een nieuw modern pand aan de Grevelingstraat 2 in Lisse. Hemelsbreed op 200 meter afstand van de “oude zaak”. In dit nieuwe pand is er nog meer ruimte voor innovatie en opslag van zomer en winterbanden wat Van der Wagt Bandenservice nog steeds als service aanbied aan haar klanten.

Kortom, met vele jaren van ervaring en constante investeringen in de meest geavanceerde apparatuur weet u zeker dat u bij van der Wagt aan het juiste adres bent!

De bouwtekeningen van de rigoureuse verbouwing van het “oude pand” gelegen aan de Heereweg in Lisse in 1978.